Va rog frumos ajutati-ma la problema:Un grup de excursionisti isi propune sa parcurga un traseu turistic montan.In prima zi parcurge doua sesimi din drum.A doua zi parcurg un sfert din drumul ramas.In a treia zi turistii au parcurs 12 km. Va rog ajutatima urgent!

1

Răspunsuri

2014-03-26T20:37:46+02:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
X-traseul ce trebuie parcurs
I zi : 2/6·x=2x/6 simplificam cu 2=x/3
II zi: 1/4(x-x/3)=1/4·2x/3=2x/12 simplificam cu 2=x/6
III zi: 12 km
x=x/3+x/6+12
x-x/3-x/6=12 aducem la acelasi numitor
(6x-2x-x)/6=12
3x/6=12
3x=6·12
x=72/3
x=24 km
trebuia parcurs un traseu de 24 km
verificare
I zi    : 2/6·24=2·24/6=8 km
II zi:    1/4 din traseul ramas adica 24-8=16 deci 1/4 din 16km
          16/4= 4 km
III zi:   12  km
8+4+12=24 km