De ce razboiul fulger utilizat cu succes de germani , Polonia si Franta a esuat URSS ??

1
In Rusia a esuat din cauza iernii (Hitler n-a invatat nimic din experienta lui Napoleon) si a imensitatii tarii, iar in Anglia, pentru ca e o insula, relativ usor de aparat pentru ca nu e accesibila chiar din toate partile si pentru ca acolo, o masina cu volanul pe stanga si care circula pe dreapta, sare in ochi din prima.
Comentariul a fost şters
asta am gasit-o si eu pe net :P

Răspunsuri

2014-03-26T23:10:12+02:00
In primul rand deoarece era un nou concept de ofensiva militara: o imbinare unitara intre blindate, infanterie si aviatie.
In al doilea rand Franta si Polonia erau state vecine cu Germania si acest fapt permitea o  aprovizionare a frontului eficienta si in scurt timp; in vreme ce in Rusia pe langa faptul ca aveau de strabatut largi portiuni de teren se mai adaugau si proasta/inexistenta infrastructurii cailor de transport.
Pentru  Franta si Polonia acest tip de razboi era  o surpriza, in vreme ce cu Rusia nu se mai putea produce o alta surpriza: deja toata lumea stia forma de actiune a unui razboi fulger.
Nu trebuie uitat faptul ca Germania si Rusia au fost aliati ani indelungati (in urma tratatului dintre cele 2 state din 1922 de la Rapallo, o parte a trupelor germane s au antrenat pe teritoriul sovietic alaturi de Armata Rosie).
Un alt aspect despre care relativ nou, este ca unii istorici recenti sustin ideea ca si Stalin pregatea o confruntare cu Hitler, numai ca germanii deja preluasera initiativa atacarii Rusiei sovietice.
2 4 2