AICI SUNT 2 PROBLEME PT. CA NU AM AVUT DESTULE PUNCTE VA ROG MULT AJUTATI-MA CE STITI CE NU NU LE FACETI MULTUMESC:
1) Intr-o livada sunt 91 de meri si peri. Numarul perilor reprezinta trei patrimi din nr. merilor. Toamna s-au adunat 9.763 kg. de mere si pere . Din fiecare mar s-au recoltat , in medie , 115 kg.
Cate kilograme de pere s-au recoltat , in medie , dintr-un par?

1
Eu aici vad doar o problema , nu doua ! :)
Ai dreptate , sunt doua !
scz dar am postat-o inainte de a scrie si cealalalta problema!!!
Poi faci mai intai 54-38=14 pe urma ilimparti pe 14:2=7 verificarea 7•2+38=54
Scz nu vroiam sati dau tie

Răspunsuri

2014-03-26T06:31:32+02:00
M+p=91            m+3/4m=91       4/4m+3/4m=91          7/4m=91     7 m=  91x4    m=364/7        m=52 nr.merilor                 3/4x52=156/4=38,5    rotunjim si obtinem 39 nr.perilor                      52+39=91                                                                                                               cate kg de mere s-au recoltat?    52x115=5985 kg mere                                                      cate kg de pere s-au recoltat?       9763-5985=3778 kg pere                                                cate kg de pere s-au recoltat in medie dintr-un par?       3778/39=96,8 deci 97kg pere