un bilet la cinematograf costa 15 lei .profesoara de istorie vrea sa mearga la un documentar cu clasa .Stiind ca in clasa sunt 28 de elevi si 3supra 7 dintre ei nu pot sa vina ,aflati cit costa biletele

2

Răspunsuri

2014-01-16T14:29:50+02:00
(28*3)/7=12 elevi nu pot sa vina
28-12 = 16 elevi care vin
16*15=240 lei biletele copiilor
240+15=255 lei biletele copiilor si cel al doamnei
  • Utilizator Brainly
2014-01-16T14:34:47+02:00
3/7 din 28 =28:7x3=4x3=12 elevi nu vin la cinematograf

28-12=16 elevi merg 
16 x15 =240 lei costa biletele
240+15=255 lei (elevi cu doamna la un loc)