Răspunsuri

2014-03-25T22:49:10+02:00
1) Este o greseala in enunt, deoarece din a=a-610, trecand un a in cealalta parte rezulta 
a-a = -610 adica -610=0 ceea ce evident, este imposibil.

Probabil enunul este doar a-610=c
In orice caz, din 812÷4+b=219 obtii 203+b=219 => b=16
Din bxc=288 obtii c=18
Din a-610 = c obtii a=18+610=628

2) In a×b×c+(a+b+c)=141 486 inlocuiesti pe a×b×c cu 141 312 si obtii ca a+b+c= 141486-141312=174
Cum stii ca a+b=78 =>78+c=174 => c= 96

Cum a×b×c=141 312, inseamna ca a×b×96=141 312 => a×b=1472
Din a+b=78 => a=78-b si inlocuiesti pe a in ecuatia de mai sus si obtii o ecuatie de gradul 2 in necunoscuta b, careia ii poti calcula solutiile folosind delta. 
a×b=1472 => (78-b)xb=1472 => 78b-bb=1472