Un taran a recoltat de pe un lotm 980 kg de morcovi,iar de pe altul de 2 ori mai putin.El a oprit pentru gospodaria sa 85kg,a donat unui camin de batrani 415 kg,iar restul l-a vandut cu 3 lei kilogramul .

Ce suma a incasat taranul?

Ajutati-ma va rog frumoss am nevoiee urgentaa :* !!!

3

Răspunsuri

2014-03-25T20:02:46+02:00
I lot  980 kg morcovi
Cate kg a recoltat de pe al II-lea  lot?
 980:2=490 kg
Cate kg a recoltat in total?
 980+490=1470 kg
Cate kg a vandut?
1470 - (85+415)=1470 - 500 = 970 kg
Ce suma a incasat?
970*3=2910 lei
1 5 1
2014-03-25T20:05:05+02:00
/=împătţit/supra primul lot=980 kg morcovi al doilea lot=980/2=490 kg morcovi Deci are în total: 980+490=1470 kg morcovi După ce şi-a oprit pentru el i-au mai rămas: 1470-85=1385 kg morcovi După ce a donat a mai rămas cu: 1385-415=970 kg morcovi Dacă 1 kg=3 lei rezultă 970 kg=970 ori 3=2910 lei Sper că te-am ajutat! :)
1 5 1
2014-03-25T20:05:09+02:00
/=împătţit/supra primul lot=980 kg morcovi al doilea lot=980/2=490 kg morcovi Deci are în total: 980+490=1470 kg morcovi După ce şi-a oprit pentru el i-au mai rămas: 1470-85=1385 kg morcovi După ce a donat a mai rămas cu: 1385-415=970 kg morcovi Dacă 1 kg=3 lei rezultă 970 kg=970 ori 3=2910 lei Sper că te-am ajutat! :)
1 5 1