La un magazin s-au adus 125 kg de banane ,de doua ori si inca 29 kg mai multe portocale,iar mandarine cu 87 kg mai putine decat banane si portocale la un loc.Cate kg de fructe au fost aduse la magazin?

2

Răspunsuri

2014-03-25T19:38:13+02:00
Banane = 125 kg
portocale = 125x2+29=279 kg
mandarine = 125+279-87=317 kg

125+279+317=721 kg fructe
2014-03-25T19:43:19+02:00
125+125= 250 kg banane
250+250+29=529 kg portocale
(250kg banane +529kg portocale) - 87 kg =
=779 - 87 = 692kg mandarine
250 kg banane + 529 kg portocale +692 kg mandarine =
=1471 kg de fructe au fost aduse la magazin
citeste problemas cuatentie de 2-3 ori inainte sa incepi s scrie datele problemei pe caiet ...
pai tocmai tu ai gresit
spune clar ca banane s-au adus 125 kg
iar portocale de 2 ori mai mult decat banane + inca 29 kg