Petre citeste o carte in 3zile.In prima zi el citeste de 2ori mai mult decat in a doa zi,iar in a treia zi citeste jumatete din nr. de pagini citite in a doua zi.Cartea are 56 de pagini.Afla cate pagini a citit elevul in fiecare zi.

2

Răspunsuri

2014-03-25T19:22:21+02:00
Notăm a,b,c zilele si x=nr de pagini ale cărții, a+b+c=x, a=2b, c=b/2 ecuația devine
2b+b+b/2=56, aducem la acelasi numitor, în speță  6b+b=112 7b=112 b=16 pagini de aici rezulta ca a=32 pagini si c=8 pagini
  • Utilizator Brainly
2014-03-25T19:23:14+02:00
1.I____I____I____I____I
2.I____I____I
3.I____I

 Suma este 56 si avem 7 parti egale deci aflam o parte sau ziua 3 :
  56:7=8 pagini in a 3 a zi 
  8x2=16 pagini in a 2 a zi
  8x4=32 pagini in prima zi

 Verificare : 32+16+8=56