adverb - partea neflexibila care determina un verb
verb - verbul este partea de vorbire care exprima o actiune
Adverbul este o parte de vorbire care exprimă caracteristicile unei acțiuni, stări sau unei însușiri ori circumstanțele acțiunilor și stărilor. Adverbele pot fi recunoscute folosind întrebări specifice: Când?, Cât de des?, Cum?, În ce mod?, Unde? Pe unde? sau alte întrebări de același tip.

Răspunsuri

2014-03-25T18:33:06+02:00
Adverbul este o parte de vorbire care exprimă caracteristicile unei acțiuni, stări sau unei însușiri ori circumstanțele acțiunilor și stărilor. Adverbele pot fi recunoscute folosind întrebări specifice: Când?, Cât de des?, Cum?, În ce mod?, Unde? Pe unde? sau alte întrebări de același tip.........În gramaticăverbul este o parte de vorbire care exprimă în general o acțiune, ca de exemplu a alergaa construi. Tot în categoria verbelor intră și o serie de alte cuvinte care, deși nu exprimă acțiunea propriu-zisă săvîrșită de subiect, din punct de vedere morfologic se comportă identic. Astfel există verbe care exprimă existența sau starea (a fia sta), recepționarea pasivă a unei acțiuni exterioare (a primia auzi), o transformare (a creștea dispărea), etc.... sper ca te-am ajuta
Verbul este partea de vorbire care exprima actiunea,starea sau existenta fiintelor,lucrurilor sau fenomenelor naturii.
2014-03-25T18:36:27+02:00
Adverbul este partea de vorbire care exprima caracteristicile unei actiuni, stari , sau a unei insusiri sau circumstantele.
exemple: acel elev este foarte curajos.
Verbul este partea de vorbire care exprima actiunea starea sau existenta.
exemple: el merge acasa.
Mult succes!