Mihaela are 248 de bani, cu o doime din suma a cumparat o rochie si cu o patrime din rest a cumparat o bluza
Cati lei i-au ramas Mihaelei?
P.S vreau si intrebarile cu operatii cu tot....Si este o problema cu fractii
Vreau rezolvarea rapid daca se poate

2

Răspunsuri

2014-03-25T16:48:13+02:00
Cat a costat rochia? 248:2=124 Care e restul?248-124=124 Cat a costat bluza?124:4=31 Cati lei a cheltuit?124+31=155 Cati lei i-au ramas?248-155=93 Raspuns:93 lei
  • Utilizator Brainly
2014-03-25T16:53:47+02:00
1.Cat a costat rochia ?
    1/2 din 248 este  248:2x1=124 lei 
2.Cati bani au mai ramas dupa cumpararea rochiei ?
    248-124=124 lei
3. Cat a costat bluza ?
    1/4 din 124 este  124:4x1=31 lei 
4. Cat au costat rochia si bluza in total ?
   124+31=155 lei
5. Cati lei i-au mai ramas ?
   248-155=93 lei 

      R: 93 lei