O fabrica de confectii a achizitionat 576 m de matase. Se foloseste 1/4(o patrime) din material pentru confectionarea unor bluze si 5/9 (cinci noimi) din rest pentru rochii.Pentru o bluza se folosesc 2 m de matase,iar pentru o rochie 3 m. a)Cate bluze si cate rochii s-au confectionat? b)Cati m de matase au mai ramas?

2

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
  • Utilizator Brainly
2014-03-25T15:05:11+02:00
1/4 din 576 este  576:4x1=144 m se folosesc pentru bluze 
576-144=432 ( material ramas dupa confectionarea bluzelor )
5/9 din 432 este  432:9x5=240 m se folosesc pentru rochii 
144:2=72 bluze 
240:3=80 rochii 
72+80=152 ( rochii si bluze )
144+240=384 m s-au folosit in total pentru bluze si rochii 
576-384=192 m au mai ramas 

R: a) 152
     b) 192
12 4 12
2014-03-25T15:29:50+02:00
E foarte corect facuta aceasta problema.bravo!
4 3 4