Nu inteleg la un exercitiu : diana,alexandru si matei au colectat impreuna 126 de kg de hartie.
diana a colectat cu 14 kg mai mult decat alexandru, iar matei a colectat cu 16 mai mult decat alexandru cate kg de hartii a colectat fiecare copil?

2

Răspunsuri

2014-03-25T14:45:55+02:00
|----| A
|----|+14D
|----|+16M   126-14-16=96 un sg deci A
96+14=110D
96+16=112M
2014-03-25T15:01:03+02:00
X+(x+14)+(x+16)=126
x+x+14+x+16=126
3x=126-14-16
3x=96
x=32
alexandru : 32 kg
diana : 32+14= 46 kg
matei : 32+16= 48 kg