18.Un ţǎran avea pe taraba sa 95 kg mere, pere şi prune uscate. Dupǎ ce a vândut din fiecare fel de produs aceeaşi cantitate i-au mai rǎmas 30 kg de mere, 25 kg de pere şi 16 kg de prune uscate. Câte kg de mere, pere şi prune uscate avea ţǎranul la început?

-met figurativa

1

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-03-25T14:36:50+02:00
Mere   |__x___|...30..|
pere    |___x__|..25.|
prune  |___x__|..16..|

x+30+x+25+x+16=95
3x+71=95
3x=95-71
3x=24
x=24:3
x=8

Mere=8+30=38
Pere=8+25=33
prune=8+16=24
3 3 3