Ma ajutati va rog, am miine test la istorie si nu vreu sa am nota mica.Ma ajutati cu un eseu despre secolul de aur al romei.In eseu profa mia dictat citeva cuvinte pe care trebuie sa le utilizez (forum,bazilica,dezvoltarea economica,lines)Plizz!

1

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-03-24T22:14:38+02:00
Secolul de aur al Romei este strans legat de inceputul domniei imparatului Octavianus cand datorita linistii relative  in imperiul roman se creeaza premisele unui amplu proces  de dezvoltare economica.  In sec I-II d. Hr.  imperiul si-a extins granitele, Marea Mediterana devenind Mare Internum. In timpul Antoninilor (96-192), imperiul atinge apogeul expansiunii teritoriale si al puterii militare. Se intareste pocesul de romanizare al provinciilor (Dacia, Mesopotania  si  Armenia). Se construiesc apeducte, drumuri, bazilici. 
De a lungul provinciilor marginase se realizeaza acele valuri de aparare intarite din loc in loc cu fortificatii, totul purtand generic numele de limes.
In marile orase ale imperiului viata politica se desfasura in zone spatioase numite forumuri (fiind corecpondentul latin al agorei grecesti).
Mulñtumesc!
cu placere
de ce nu miai trimiso mai devreme