Răspunsuri

2014-03-24T22:39:33+02:00
* pentru a intelege mai bine te sfatuiesc sa faci mai intai figura si sa adaugi o inaltime din M
aria ΔLMN =(LM· sinus de unghiul L· LN):2=27√3:2
aria ΔLMN=MP·LN:2, unde MP perpendicular pe LN (inaltime)
      27√3:2=MP·9:2⇒ MP=3√3
ΔLPM dreptunghic in P , masura unghiului L =60° ⇒cosinus de 60°=LP:LM⇒LP=3
                                                                                                                         ⇒
                                                                                                                LN=9
PN=6, ΔPMN dreptunghic in P⇒ din teorema lui pitagora ca MN²=MP²+NP²⇒MN=√63