Un legumicultor a cules din gradina 100 kg de rosii.le/a pus in ladite in care incap 7 kg,8kg si 10 kgde rosii.numarul laditelor cu cate 10 kg de rosii este cu 5 mai mare decat al celor in care incap 8 kg.cate ladite a umplut din fiecare categorie.

1
CU SEGMENTE NU?
de fapt am inteles.
iti termin imediat rezolvarea.

Răspunsuri

2014-03-24T19:36:02+02:00
REZOLVARE:
10 kg=6 ladite = 60kg
8 kg trebuie sa fie  cu 5 mai mic adica  6 - 5=1 o ladita 8 x 1=8
60+8=68
100-68=32 kg
4 x 7=28
32-28=4 kg
10 kg=7 ladite =70kg
8 kg trebuie sa fie cu 5 mai mic adica 7 - 5=2 ladite 8 x 2=16
70+16=86 kg
100-86 kg =14 kg
10 kg =8 ladite =80 kg
8 kg trebuie sa fie cu 5 mai mic adica 8-5=3 ladite 8 x 3=24 kg
80 +24 kg=104 kg
atat este deoamdata deoarece sare peste 100 kg pe care le are legumicultorul.
MULT SUCCES!




1 5 1