Răspunsuri

2014-03-24T20:38:34+02:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
Daca relatia aceea este 3x_1+x_2=-4, rezolvarea este urmatoarea:
Din relatiile lui Viete avem

x_1+x_2=-\dfrac ba=2, si acum din

3x_1+x_2=-4\Rightarrow 2x_1+x_1+x_2=-4\Rightarrow 2x_1+2=-4\Rightarrow x_1=-3
daca -3 este solutie a ecuatiei, inlocuim in ecuatie x cu -3 si il obtinem pe a.

9+6+a-2=0⇒a=-13