Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-03-24T07:35:02+02:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
                Genul epic este genul literal prin care autorul isi exprima in mod indirect sentimente prin intermediul personajelor,actiunii si naratorului.
               Personajele acestui roman sunt Vitoria Lipan,Nechifor Lipan,Gheorghita si Minodora(copiii celor doi).Eroina principala,Vitoria Lipan, este cea care da sensul intregului roman,este o mama devotata si grijulie atenta la evolutia copiilor pe care-i invata sa respecte datina si sa fie priceputi in ale gospodariei.
               Actiunea se petrece intr-un sat de la munte unde torcand pe prispa casei Vitoria era nelinistita din cauza absentei prelungite a sotului ei plecat sa cumpere io la Dorna. Dupa multe cautari il gaseste pe sotul ei intr-o prapastie,mort.Adevarata masura a inteligentei a abilitatii si a tactului Vitoriei se manifesta la praznicul de pomenire.pretinzand ca mortul ia comunicat totul ea creaza o atmosfera de teama in care sunt intrenati cei doi ucigasi.Ea povesteste totul cu amanunte ca si cand ar fi sost de fata,descriind gesturi si ganduri.Incoltiti ucigasii recunosc crima.
         Textul este povestit la persoana a lll a de catre un narator.
         Din toate aceste argumente,pot spune ca "Baltagul"apartine geului epic.
11 3 11