Buna.Am nevoie de putin ajutor.Am cautat pe net dar nu am gasit cea ce imi trebuie. Am nevoie de un paragraf despre caderea zidului Berlinului (The Fall of the Berlin Wall) cu cateva informatii generale : cand a fost construit ,de ce a fost construit , cine l-a construi, de ce a "cazut". Multumesc.

1

Răspunsuri

2014-03-23T20:11:58+02:00
Berliner Mauer (Zidul Berlinului) a trăit ca o rușine a Europei între 13 aug 1961 - 9 nov 1989.
Conceput la sugestia(a se citi ordinul) lui Nikita Hrusciov(lider sovietic) în timpul administrației Walter Ulbricht(lider comunist german) ZIDUL a fost o cortină de separare a occidentului(imperialist) de așa-zisele valori ale  comunismului.Scopul a fost cel al stopării scurgerii de forță de muncă și migrarea creierelor către Lumea Liberă. El a reprezentat un simbol al TIRANIEI comuniste.
Odată cu relaxarea sovietică numită Perestroika și a imenselor demonstrații populare  ZIDUL a fost dărâmat odată cu el căzând ca într-un joc de domino toate regimurile comuniste din estul Europei.
Multumesc de ajutor dar trebuie in engleza . Nu in romana....
Aha...
The fall of the Berlin Wall had begun with the building of the Wall in 1961.
However it took about three decades until the Wall was torn down.Several times people in the Communist countries rised up against the Communist system but they failed.Mass demonstrations against the government and the system in East Germany...
cam așa dar acum nu mai pot să scriu
OK mersi ca m-ai ajutat.