Sunt propozitii categorice. In functie de cuantor si de copula avem cele 4 propozitii de care ai amintit tu. universal afirmativa sap universal negativa sep particular afirmativa sip, particular negativa sop. Pentru a fi mai usor de retinut s
Pentru a fi mai usor de retinu S_P reprezinta forma standard a unei propozitii categorice. Vocalele din mijloc sunt luate din cuvintele : AFFIRMO a si i pentru afirmative in ordinea : prima este universala iar a doua particulara iar la cele negative de la cuvantul nego e si o in aceeasi ordine.

Răspunsuri

2014-04-25T02:04:12+03:00
Sunt propozitii categorice. In functie de cuantor si de copula avem cele 4 propozitii de care ai amintit tu. universal afirmativa sap universal negativa sep particular afirmativa sip, particular negativa sop.Pentru a fi mai usor de retinu S_P reprezinta forma standard a unei propozitii categorice. Vocalele din mijloc sunt luate din cuvintele : AFFIRMO a si i pentru afirmative in ordinea : prima este universala iar a doua particulara iar la cele negative de la cuvantul nego e si o in aceeasi ordine.