Răspunsuri

2014-03-23T14:11:27+02:00
Morometii nu este un roman traditional , ci unul modern. Prezinta pvestea familiei Morometilor  care de-a lungul timpului sufera o adevarata destramare.
Ilie Moromete este personajul principal  al operei fiind si personaj eponim. Este un etalon al vietii taranesti, dar si un personaj regresiv , deoarece de-a lungul operei el involueaza.

Moromete se transforma din acel om cu drag de vorba, care isi rafina mereu arta disimularii in omul posac. El incepe sa isi schimbe comportamentul dupa plecarea celor 3 fii . Inlauntrul lui se schimba. Este abatut. Nu mai simte nevoia sa mai vorbeasca cu ceilalti. Se simte inselat pt ca el mereu a incercat sa-si tina familia unita.

Niculae Moromete da romanului aspect de bildungsroman .El este in continua evolutie de-a lungul romanului. Ni se preazinta tranformarea lui de la tinerete, pe vremea cand statea cu oile si era nacajit de Bisisica si se ruga de parinti sa ii ingaduie sa se duca la scoala , pana la maturitate cand ajunge supervizorul care este trimis de comitul de partid sa supravegheze strangerea recoltei.1 5 1