Răspunsuri

2014-03-23T10:48:24+02:00
In opinia mea, titlul ,, Zapada saruta intinderile'', de A.E.Baconsky, se afla intr-o legatura stransa cu semnificatiile profunde ale textului liric propus.
1 4 1
2014-03-23T10:48:55+02:00
Bănuiesc că eşti a opta. Deoarece acest subiect a fost la compunerea de la subiectul 1 de la Simularea de la Române de anul acesta. (şi eu sunt a opta).
                   Titlul poeziei este o personificare şi în acelaşi timp o imagine artistică vizuală. Ea face referire la faptul că în momentul în care zăpada a făcut contact cu pământul aceasta a atins solul ca într-un sărut.
Sper că te-am ajutat! :)
Titlul este o cheie semantica , un element paratextual ce ajuta cititorul in intelegerea mesajului textului. Titlul este unul analitic fiind format din mai multe cuvinte ( zapada -substantiv comun simplu ; saruta - verb predicativ ; intinderile - substantiv comun simplu). Legatura dintre titlu si continutul textului este evidentiata prin folosirea imaginilor artistice si figurilor de stil ( exemple ) sau prin folosirea cuvintelor din campul lexical al iernii ( exemple) . Apoi spui ce sentimente
transmite poezia.... si In concluzie , titlul face legatura intre spatiul receptarii si cel al fictiunii artistice . Sper ca te.am ajutat.
Merci :*