Ex. 1corina a cules ghiocei . ea a facut 5 buchete cu cate 7 ghiocei si iau ramas 4 .
cati ghiocei a cules corina.
ex.2 scrie numarul 90 ca
1 .suma de doi termeni
2. produs de doi factori
3. produs de trei factori
ex.3 la un magazin alimentar sau vandut 636 kg de mere , de trei ori mai putine kilograme de pere , prune o cantitate dubla fata de cantitatea de pere . cate kilograme de fructe sau vandut in total

2

Răspunsuri

2014-03-22T20:21:27+02:00
1) nr. total ghiocei=5*7+4=39
2) 1. 40+50=90
2. 9*10=90
3)3*3*10=90
ex 3) mere=636 kg
pere=636/3=212kg
prune=424kg
total=1272kg
Cel mai inteligent răspuns!
2014-03-22T20:26:29+02:00
1. 5*7= 35+4
         =39 ghiocei

2.45+45= 90
30*3= 90
45*2*1=90

3.636/3=212 kg pere
   212*2=424 kg prune
   636+212+424=1272 kg fructe


ex 1 .5x7-4=35-4=31
39 nu 31..pentru ca vine 5*7=35 +4=39 la ex 1..