Un magazin primeste 672 cutii cu conserva de peste de 4 ori mai putine cutii bulion si 60 cutii cu ciuperci .
itreaga cantitate este asezata in mod egal pe 5 rafturi . cate cutii sunt pe fiecare raft ?

alta problema
cei 338 de puieti de stejari au fost repartizati fie cate 9 ,fie cate 8 pe rand .
ce varianta va alege padurarul pentru ai ramane cat mai putini puieti neplantati ?

2

Răspunsuri

2014-03-22T19:32:00+02:00
672 cutii peste
672:4=168 cutii bulion
60 cutii ciuperci
-----------------------------------
total 672+168+60=900 cutii
900:5=180 cutii pe fiecare raft
2014-03-22T19:36:04+02:00
672÷4=118(cu bulion)
672+118+60=850(total)
850÷5=170(pe fiecare forma)

pe 8