Răspunsuri

2014-03-22T17:19:55+02:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
Dupa tragicul sfarsit al lui Tudor Vladimirescu, asasinat miseleste de catre reprezentantii Eteriei, romanii au inceput sa aibe mai multe reticiente in ceea ce priveste colaborarea cu rusii.
Deja se creaza, incipient dar ferm un curent antirus dar care fluctueza in functie de situatia geopolitica de la un anumit moment dat.
Instaurarea regimului Regulamentelor Organice au imbunatatit relativ situatia economica a celor 2 principate romanesti mai putin a taranimii.
O parte a domnitorilor regulamentari au sustinut influenta ruseasca ca fiind o contra pondere a suzeranitatii otomane. 
Finalul revolutiei romanesti de la 1848 a aratat inca o data caracterul antiprogresiv al tarismului.
O atitudine negativa a avut o rusii cu ocazia numirii lui Cuza in cele doua principate romanesti, dar datorita sustinerii franceze s a hotarat recunoasterea Unirii Principatelor doar pe durata vietii lui Cuza.
Cu toate acestea, principele Carol este ales si recunoscut ca print al Romaniei in 1866.
In vederea obtinerii independentei de stat, romanii incep sa tatoneze o apropiere de Rusia.
Dupa declansarea conflictului ruso-romano-turc inceput sub auspicii neplacute (rusii erau cat pe ce sa fie alungati dincolo de Dunare) se solicita trecerea trupelor romanesti in sudul Dunarii.
Cu toate ca au raportat o serie de victorii la Plevna, Smardan etc. romanii nu au fost invitati la tratatul de pace care s a semnat la San Stefano dintre Rusia si Turcia.
Nemultumirile romanilor cu privire la stipularile acelui tratat de pace si nerespectarea Conventiei de la Livadia semnata de rusi si romani inainte de declansarea conflictului cu turcii au provocat o serie de animozitati politice care puteau sa declaseze un conflict ruso  roman. Interventia Marilor Puteri si derularea Congresului de Pace de la Berlin din 1878 au imbunatatit situatia romanilor dar cu toate acestea au fost ogligati sa cedeze sudul Basarabiei in favoarea rusilor.
Incepand cu aceasta data, relatiile roomano ruse devin din ce in ce mai reci, ceea ce duce la o apropiere din ce in ce mai accentuata de Germania si Imperiul Austro Ungar; din acest motiv Romania va semna un tratat secret cu Germania.
9 4 9