Răspunsuri

2014-03-22T15:14:38+02:00
Cerinta spune ca a + 1 = radical din 2
Trebuia sa comparam a + 2 cu 1 supra a
Din relatia a + 1 = radical din 2 il scoti pe a + 2 adunand 1, asadar, a + 2 = radical din 2 + 1
Tot din relatia a + 1 = radical din 2 il scoti pe a scazand 1, asadar, a = radical din 2 - 1

Si compari : a + 2 _____ 1 supra a
Inlocuiesti a + 2 cu radical din 2 + 1, iar a cu radical din 2 - 1
In stanga ramane asa, radical din 2 + 1, iar in dreapta amplifici cu radical din 2 + 1 ca sa ai numitor numar natural. Dupa ce amplifici o sa iti dea radical din 2 + 1
Concluzia : radical din 2 + 1 ___=___ radical din 2 + 1   adica a + 2 egal cu 1 supra a ( ceea ce iti cerea problema )