Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-03-22T08:04:00+02:00
772:x=96 rest=4
Aci se aplică Teorema împărţirii cu rest:
D=ηC+R
D=deîmpărţi=primul termen al împărţirii
Î=împărţitor=Al doilea termen al împărţirii
C=cât=rezultatul împărţirii
R=rest=cea mai rămaas după împărţire
În acest caz:
D=772
Î=x
C=96
R=4  Cu alte cuvinte:
772=x·96+4
x·96+4=772
96x+4=772  Îl mutăm pe +4 din partea stângă a egalului în partea dreaptă cu semn schimbat adică -4. Obţinem:
96x=772-4
96x=768
x=768:96
x=8
Sper că te-am ajutat! :)




1 5 1
2014-03-22T08:40:29+02:00
772 :x =96 rest  4   ⇒  772=96 +4⇒ 96x = 768 , x=8.
Succes!