Răspunsuri

2014-01-14T22:09:13+02:00
 a) VA perpendicular pe (ABD)      din amandoua
     AE perpendicular pe BD              rezulta              VE perpendicular pe BD  rezulta ca     d(V;DB)=VE
       AE=AC\2= 6 radical din 2 \2 =3 radical din 2
       VE patrat= VA patrat+ AE patrat= 8 patrat+ 3 radical din 2 totul la patrat    rezulta       ca  VE= radical din 64 = 64 cm
 b) VB patrat = VA patrat + AB patrat=8 patrat + 6 patrat  rezulta  ca  VB = radical 100=      10 cm
     (teorema celor trei perpendiculare)
     VA perpendicular pe (ABCD)  din amandoua
     AB perpendicular pe BC             rezulta            VB perpendicular pe BC
     A= C₁·C₂\2 = 10·6\2=30 cm