Răspunsuri

2014-03-21T16:34:51+02:00
Pasarea dodo a fodst descoperita de niste irlandezi pe insula mariutus,in1598 ea are un cioc ciudat si nu poate zbura...
2014-03-21T16:35:11+02:00
Picioarele mari, aripile butucănoase, gâtul scurt și ciocul incredibil de gros și de recurbat îi conferă un aspect comic păsării Dodo.Corpul greoi și dolofan este completat de o coadă scurtă, formată dintr-un smoc de pene. Deoarece nu avea inamici de care trebuie să se ferească, și-a pierdut capacitatea de zbor. Acesta este un fenomen frecvent la păsările insulare. În timp ce celelalte păsări incapabile să zboare erau alergătoare neobosite, pasărea Dodo se mișca legănat, ca o rață.Pasărea Dodo a trăit de-a lungul mileniilor pe insulele Réunion și Mauritius din Oceanul Indian. La numai două sute de ani de la venirea omului în această regiune, păsările au dispărut. Pasărea Dodo cu aspectul său neobișnuit este una din cele mai cunoscute specii dispărute. Engleza uzuală a preluat numele acestui animal în expresia: "mort, ca o pasăre Dodo".
Una din rudele păsării Dodo, porumbelul migrator din America de Nord, a fost una dintre cele mai răspândite păsări din lume. În1870 mai existau stoluri de două miliarde de păsări, 45 de ani mai tărziu specia a dispărut.Cea mai mare pasăre ce a trăit vreodată pe Pământ a fost struțul uriaș (Aepiorus) din Madagascar. Avea înalțime de aproximativ trei metri și mai mult de 500 kg greutate, iar circumferința oului era de un metru.