Efectuati,utilizand formula (a-b) totul la puterea a 2 a = a la puterea a 2 a-2ab+b la puterea a 2 a

a) (x-4) totul la puterea a 2 a
b) (b-6) totul la puterea a 2 a
c) (2a-1) totul la puterea a 2 a
d) (2y-5 totul la puterea a 2 a
e) (3-x) totul la puterea a 2 a
f) (4x-y) totul la puterea a 2 a
g) (2-5a) totul la puterea a 2 a
h) (3x-2) totul la puterea a 2 a

1

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-03-21T14:48:28+02:00
A) x^2-2*x*4+16=x^2-8x+16
b) b^2-2*b*6+36=x^2-12b+36
c) 4a^2-2*2a+1=4a^2-4a+1
d) 4y^2-2*2y*5+25=4y^2-20y+25
e) 9-2*3*x+x^2=9-6x+x^2
f) 16x^2-2*4x*y=16x^2-8xy+y^2
g) 4-2*2*5a+25a^2=4-20a+25a^2
h) 9x^2-2*3x*2+4=9x^2-12x+4
3 4 3