. Un copil a plecat la bunici, parcurgând în total 28 km. Pe jos a mers 1/7 din drum, 2/7 din drum a călătorit cu autobuzul, iar restul cu trenul. Câţi km a mers cu trenul ? Rezolvaţi problema în două moduri.

1

Răspunsuri

  • Utilizator Brainly
2014-03-19T23:33:39+02:00
1/7 din 28 km ⇒ 28:7=km ( a mers pe jos )
2/7 din 28 km ⇒ 28:7x2=8 km ( a mers cu autobuzul )
4+8=12 km ( a mers in total pe jos si cu autobuzul )
28-12=16 km ( a mers cu trenul )

Verificare : 4+8+16=28 km
1/7x28=4km pe jos, 2/7x28=8 km cu atobuzul, 28-4-8=16 km cu trenul, colegul de sus a gresit la calcule, succes
Ai dreptate ! Oboseala e de vina . Mersi :)