Răspunsuri

2014-03-19T20:15:25+02:00
Figurile de stil sunt procedee prin care se modifică înțelesul propriu al unui cuvânt sau construcția gramaticală uzuală pentru a da mai multă forță unei imagini sau expuneri. În prezentarea celor mai importante figuri de stil se ține seamă de gradul lor de complexitate și de relațiile care se stabilesc între ele.Figurile de stil pot fi definite drept cuvinte sau grupuri de cuvinte (expresii) ce modifică raporturile firești dintre semnificant și semnificat. Modificarea este înregistrată ca o deviere de la modul curent, „normal” în care se realizează corespondența dintre obiectul desemnat și cuvântul ce-l denumeșt..... sper ca e bine
2014-03-19T20:19:50+02:00
Epitet – este cuvantul adaugat unui substantiv , verbpentru al clasifica estetic . Exprima o insusire a obiectului pe care il pune intr-o lumina noua impresionand cititorul .„ Mii de coifuri lucitoare , mii de capete pletoase …”Comparatia – este punerea in paralel a doi termeni pe baza unor asemanari pentru a evidentia caracteristicile unuia dintre ei .Fata-i rosie ca marul.

Metafora – este inlocuirea unui termen obisnuit (propriu) cu altul neobisnuit (figurat) pe temeiul uni\or asemanari intre ei .„Pe cer straluceste mingia de foc .
 
„Personificarea – este atribuirea de calitati omenesti unor lucruri , fiinte , fenomene.Se realizeaza mai ales cu ajutorul verbelor , adjectivelor … „Spicele jucau in vant . „Ilustreaza comunicarea om-natura , un motiv de baza inliteratura romana .