Răspunsuri

  • Utilizator Brainly
2013-12-04T15:50:06+02:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
In opinia mea , citatul ce face parte din opera lui Ioan Slavici-Moara cu noroc- contine un adevar general si sunt de acord cu aceasta teza moralizatoare intrucat este important sa te cunosti si sa vezi care sunt limitele tale. Tot astfel , poti sa te stapanesti cand iti doresti prea mult intrucat banii nu aduc fericirea si nici nu o intretin
In primul rand, consider ca fiecare om poate sa se cunoasca prin diferite metode, dar cel mai bine iese la iveala caracterul in momentele critice de tensiune. De exemplu in romanul "Ion" de Liviu Rebreanu vedem ce poate sa faca dorinta inavutirii dintr-un om.
In al doilea rand , cred ca putem sa fim fericiti daca avem sanatate si o familie aproape.
Banii nu pot sa inlocuiasca aceste doua daruri. De exemplu un orfan bogat nu este fericit si nici un bolnav care nu isi poate cumpara sanatatea.
In concluzie , spun ca prin autocunoastere putem sa ne dezvoltam armonios din punct de vedere moral, social cat si intelectual. Prin corectarea greselilor ne formam un caracter nobil.

Sper sa iti placa ideea aceasta.
Succes, Maria!
20 4 20