Răspunsuri

2014-03-19T18:22:08+02:00
A+3b=2,(5)            3b+a=23/9                  3b+a=23/9
                   ⇔                                ⇔                       
b-3a=0,(3)              b-3a=3/9 |·(-3)            -3b+9a=-9/9
                                                               /  +10a=14/9
                                                                 a=14/9·1/10
                                                                 a=14/90
                                                                 a=0,1(5)
b-3·14/90=3/9
b-42/90=3/9
b=3/9+42/90
Amplifici fractia 3/9 cu 10 si e egala cu 30/90
b=30/90+42/90
b=72/90
b=0,8
Ai sistem de doua ecuatii...sper ca ti am fost de ajutor! Daca ai vreo neclaritate ma poti intreba.