Răspunsuri

2014-03-22T18:38:09+02:00
In general, o persoana petrece mult timp  zilnic in fata televizorului (unele studii afirma ca sunt intre 3 - 5 ore pe zi) .Televiziunea ne transporta intr-un colt de lume oarecare si aduna in doar cateva secunde informatii pe care,intr-o viata de colindat Pamantul, nu le-am putea aduna singuri. Reportajele acorda o mai mare importanta anumitor teme,in functie de informatiile avute la dispozitie, de hotararile luate in redactie sau de contractele publicitare.
In fata acestui spectacol continuu si alert, noi insine ne schimbam datorita faptului ca suntem bombardati zilnic cu mii  si mii de informatii. Mass-media ne supraincarca intr-atat creierul cu informatii, incat nu le mai punem la indoiala. Apoi, ne formam o imagine ireala despre lume.
Sursele de informatii sunt din ce in ce mai multe, din aceasta cauza individul va avea mai mult de munca nu in a analiza informatia ci in a cauta o sursa de informatie mai veridica si mai pe placul lui.
Prin interactiunea clipa de clipa cu masmedia (TV, radio, ziare, reviste, mai nou aplicatiile mobile ) fiinta umana se transforma putin cate putin intr un oarecum zombie informatic.