Răspunsuri

2014-06-26T12:29:03+03:00
Adevarul ne face liberi... acest citat prafuit de praf parca l am mai auzit undeva.. da! chiar asa este,invatatoarea mea,scumpa mea invatatoare,mi l a spus intr o zi. incerc sa mi aduc aminte cum am ajuns la aceast dictutie.
Mi am amintit! La scoala,eu si un coleg,Ionel,eram prieteni foarte buni. Eram si cei mai destepti la invatatura din clasa. O colega,Marta invata si ea la fel de bine,dar parintii ei erau saraci si abia o puteau tine la scoala. Intr o zi,parintii i au spus invatatoarei ca nu mai pot sa o lase  la scoala din cauza banilor. Doamna noastra proesoara a strans bani cu ceilalti profesori si parinti pentru a o ajuta sa fie un copil normal si sa aiba o scoala facuta. Mama mea era responsabila cu stransul banilor de la ceilati parinti. Eu,dandu mi seama ca daca marta ar ramane in scola ar putea ajunge sa fie mai buna ca mine,  am luat banii,dar i am ascuns spunandu i invatatoarei ca nu s au strans bani suficienti si ca nu ar ajunge pentru un copil sa fie intretinut la scoala.
     ACUM imi dau seama ca invatatoarea s a prins de gandurile mele negre,dar nu a spus nimic  atunci. Marta a plecat de la scoala,dezamagita  si foarte trista. Mi am dat seama ca ceea ce am facut este gresit,si ca daca ma mentin la un nivel inalt marta nu ma va intrece la invatatura.
     I am spus totul invatatatoarei. ACEASTa a tacut cateva clipe,apoi a zambit. Adevarul intotdeauna ne elibereaza,Mihai.
   nU te simti acum mai bine?
   Ba da...
   Sa tii minte acese vorbe spuse de mine. Desi adevarul te ar putea rani pe tine,sau pe altcineva,acesta mreste increderea intre oamnei mai mult decat ar face o o mincuina. de fapt minciuna distruge topata increderea dintre oameni,dragul meu. Iti era teama ca marta sa nu devina mai buna decat tine la invatatura? Atuncii,dragul meu,de ce nu deveniti prieteni si va ajutati unul pe celalat.


   Acum ma bucur ca am luyat hotararea de a o ajuta pe marta si sa ii spun totul invatatoarei mele. Acum astept ca sotia mea sa mi aduca pe lume un copil pe care vreau sa il invat de mic ca adevarul este lucru scump,care ar putea rani pe ceilalti dar consolideaza relatiile intre oameni..
   Sotia mea este de fapt......MARTA.

   sper ca te am ajutat.
    sa mi spui daca am facut compunerea bine si iti place.