Vreau si eu caracteruzarea batranului plaies din sobiesky si romanii.... e urgent !!!!

2
Raspunde cineva??
batranulconducătorul plăieşilor;
autoritar;
însufleţit de spiritul datoriei;
gata întotdeauna de sacrificiu;
dispreţuieşte laşitatea;
ospitalier;
modest şi chibzuit;
demn
ti-am mai trimis o completare in boxul tai

Răspunsuri

2014-03-18T21:37:32+02:00
 PLAIESII sunt personajul principal al nuvelei istorice , ei devin un adevarat simbol al vitejiei romanilor . Plaiesii , apar ca un personaj colectiv insumand trasaturile morale ale poporului nostru . 

De aceea , cei nouaspreze- ce plaiesi nu sunt individualizati prin nume proprii . Cele cateva amanunte legate de varsta sau de indatoririle avute , reusesc sa diferentieze cateva profiluri , dintre care acela al batranului plaies . 

Scriitorul nu ii caracterizeaza direct . Faptele , atitudinea si cuvintele lor pun in lumina trasaturile lor morale . 

Plaiesii se cracterizeaza in primul rand prin firescul comportarii lor , al felului de a vorbi . La fel de firesc si de constient , isi asuma si sacrificiul , fiind amenintati de un puternic simt al datoriei . 

Demnitatea , spiritul de sacrificiu , taria de caracter , curajul si vitejia , starnesc pana si admiratia dusmanului care este nevoit sa le recunoasca .

Din randul lor se desprinde batranul plaies . El este conducatorul plaIesilor si se bucura de autoritate in randul acestora , caci toti asculta de el , ducandu-i la indeplinire toate ordinele . 

Insufletit de spiritual datoriei , gata de sacrificiu pentru binele tarii , el dispretuieste lasitatea si deaceea il infrunta cu asprime pe tanarul , ce se teme de numarul mare al lesilor . 

Batranul il primeste pe solul regal cu ospitalitate si il asculta cu bunavointa , dar refuza demn si categoric inchinarea cetatii . Modest si chibzuit , ii propune regelui alternative pacii .

Demn , ramane batranul si in momentul capitularii , caci inchina cetetea , cu conditia de a fi lasati liberi .
1 1 1
  • Utilizator Brainly
2014-03-18T21:49:07+02:00
. PLAIESII sunt personajul principal al nuvelei istorice , ei devin un adevarat simbol al vitejiei romanilor . Plaiesii , apar ca un personaj colectiv insumand trasaturile morale ale poporului nostru . De aceea , cei nouaspreze- ce plaiesi nu sunt individualizati prin nume proprii . Cele cateva amanunte le- gate de varsta sau de indatoririle avute , reusesc sa diferentieze cateva pro- filuri , dintre care acela al batranului plaies . Scriitorul nu ii caracterizeaza direct . Faptele , atitudinea si cuvin- tele lor pun in lumina trasaturile lor morale . Plaiesii se cracterizeaza in primul rand prin firescul comportarii lor , al felului de a vorbi . La fel de firesc si de constient , isi asuma si sacrificiul , fiind amenintati de un puternic simt al datoriei . Demnitatea , spiritul de sacrificiu , taria de caracter , curajul si vi- tejia , starnesc pana si admiratia dusmanului care este nevoit sa le recunoas- ca . Din randul lor se desprinde batranul plaies . El este conducatorul pla- Iesilor si se bucura de autoritate in randul acestora , caci toti asculta de el , ducandu-i la indeplinire toate ordinele . Insufletit de spiritual datoriei , gata de sacrificiu pentru binele tarii , el dispretuieste lasitatea si deaceea il in- frunta cu asprime pe tanarul , ce s teme de numarul mare al lesilor . Batra- nul il primeste pe solul regal cu ospitalitate si il asculta cu bunavointa , dar refuza demn si categoric inchinarea cetatii . Modest si chibzuit , ii propune regelui alternative pacii . Demn , ramane batranul si in momentul capitularii , caci inchina cetetea , cu conditia de a fi lasati liberi . daca este prea scurta mai cer ajutor...
1 1 1