Exista bunuri care nu pot constitui obiectul poprietatii private? Care au fost principalele cauze care au permis evolutia formelor de proprietate? De ce nu a fost posibila proprietatea privata asupra hranei si animalelor in societatea primitiva?

1

Răspunsuri

2014-03-19T03:20:31+02:00
In general orice bun poate ajunge in proprietate privata, totusi in functie de tipul de societate si categorie sociala  au existat bunuri care nu puteau deveni proprietate privata.
De ex. in comunism era interzis proprietatea privata asupra pamantului, asupra armelor de foc de mare calibru etc. De asemenea in trecut sclavii nu aveau drept la proprietate privata.
Evolutia formelor de proprietate se datoreaza aparitiei noilor forme de productie (agricola, industriala) precum si datorita evolutiei societatii.
In comuna primitiva a existat totusi o asa numita proprietate privata incipienta; nu se putea diferentia prea mult datorita nivelului redus de ierarhizare sociala precum si datorita numarului mic de animale sau obiecte care puteau apartine doar unor persoane.

3 5 3