(9\11la puterea 6)×(11/9 la puterea6)×[(5/6 la puterea 4)]÷(5/6la puterea 6)=...

va rog frumos ajutatima

2
iar cand vrei ca doua fractii sa le aduci la aceeasi forma de exemplu (9/11)la puterea 6 si (11/9)la puterea 6 tu trebuie sa aduci fractiile le aceeasi forma pentru a putea face calculul,sa ai la ambele baza 9/11 la cea de a doua fractie care este (11/9)la puterea 6 se rastoarna fractia sau mai pe intelesul tau se schimba numitorul cu numaratorul si fractia devine (9/11) dar pui la puterea -6 nu mai pui la puterea 6
uite o formula care te va ajuta,e la cazul general: a la puterea -1=1/a
dar poti sami crii prin operatii
de ex
1)9/11+11/9 ori cm

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-03-18T21:25:04+02:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
(9/11)⁶ ×(11/9)⁶ ×[(5/6)⁴ ÷(5/6)⁶]=(9/11)⁶ ×(11/9)⁶ ×(5/6)⁻²=(9/11)⁶ ×(9/11)⁻⁶ ×(5/6)⁻²=(9/11)⁰× (5/6)⁻²=1 ×(6/5)²=36/25
Sper ca ti am fost de ajutor!

2 5 2
2014-03-18T22:19:27+02:00
Ex.devine (9/11) la puterea 6·(9/11) la puterea -6·{(5/6) la puterea 4-6=(9/11) la puterea 6-6·(5/6) la puterea -2=(9/11) la puterea 0·(6/5) la puterea 2=1·36/25=36/25
sper cai ai inteles ceva
ex (a/b) la puterea n devine (b/a) la puterea -n si invers
     (a/b) la puterea 0=1
trebuie invatate proprietatile puterilor
de ex.la inmultire exponenti se aduna iar la impartire exponenti se scad
succes
1 5 1