Ajutoooooooooooor, vreau o compunere de 15-25 randuri in care sa argumentezi ca opera ,,Iarna" de Vasile Alecsandri este o opera lirica. Nu vreau raspunsuri tampite doar ca voi sa luati punctele. Vreau doar compunerea. E pt. maine.

2

Răspunsuri

2014-03-18T21:03:05+02:00
Este un pastel inchinat iernii,un anotimp.este in pastel deoarece apartone genului liric in versuri autorul exprimandu.si sentimentele in mod direct prin intermediul eu lui liric
O compunere am zis, nu o fraza
15-15 randuri, ce ai scris tu cred ca imi ia vreo 3 randuri
pardon 15-25 randuri
nu 15-15
Cel mai inteligent răspuns!
2014-03-18T21:43:59+02:00
“Se văd satele pierdute sub clăbucii albi de fum”. Asistăm la modul în care, coborând din înalturi, iarna s-a instalat peste tot ce mişcă.
În prima strofă, spaţiul nu poate fi delimitat cu precizie, elementele cosmice îmbinându-se cu cele terestre. Ele sunt redate în special prin imagini vizuale cum ar fi: “iarna cerne norii de zăpadă”, “fulgii zbor, plutesc în aer”. Aceste imagini sunt realizate prin intremediul unor figuri de stil: epitete – “lungi troiene”, “cumplita iarnă”, “ fluturi albi”; personificări – iarna cerne”; comparaţii – “ca un roi de fluturi albi”.

Primul vers al strofei a doua modifică perspectiva din care este prezentat anotimpul iarna. Repetiţia “ziua ninge, noaptea ninge, dimineaţa ninge iară” sugerează faptul că iarna şi-a intrat deplin în drepturi; că pare fără limite, speranţa naturii de a reveni la viaţă fiind abolită. Poetul compară soarele, astrul care sugerează viaţă şi căldură, ...
2 5 2