A) 2x supra 2x-3=x+2 supra x+1
b)3x-1 supra x+2=3x supra x-1
c)7x-3 supra x+5=7x-5 supra x+2
d)x-1 supra x+2=x+2 supra x+1
e) x-radical 2 supra x =x supra x+radical2
f) 0,3x-1 supra 5x=0,3 supra 5x
g) 2x-1 supra 6x -3 = -1 supra 6
h) 3x-1 supra 6x -2=4x-1 supra 8x-2
Ajutoorrr vaa rogg,ca ma asculta la matee!!

1

Răspunsuri

  • Utilizator Brainly
2014-03-19T09:35:25+02:00
Rezolv doar prima, ca să vezi cum se face.
\frac{2x}{2x-3}=\frac{x+2}{x+1} \\ 2x(x+1)=(x+2)(2x-3) \\ 2x^2+2x=2x^2+4x-3x-6 \\ 2x=x-6 \\ x=6
Am făcut „regula lui X” -- înmulțește cu produsul numitorilor în primul pas.
gresit x=-6
Nu mai am edit :)) scuze