Răspunsuri

2014-03-18T21:52:58+02:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
A/b=3/5⇒din produsul mezilor si extremilor ⇒5a=3b⇒a=3b/5
pt ca b-a=1, inlocuim in ec pe.a si rezulta b-3b/5=1, aducem la acelasi numitor, numitorul comun este 5, rezulta:5b/5-3b/5=1⇒2b/5=1/1⇒2b=5⇒b=5/2
Din relatia a=3b/5
⇒a=(3·5/2)/5=15/2:5/1=15/2·1/5=15/10 simplificam cu 5⇒a=3/2
succes la scoala