Răspunsuri

2014-03-18T15:18:50+02:00
 Au trecut zilele toride, iar culoarea verde a fugit din tabloul pufos si alb de iarna.
 Usor,usor, norii de fisca cern fluturasi argintii. Iarna atat de grijulie inveleste satul cu o plapuma groasa dar rece. Hornurile caselor fumega lenes, iar darele de fum greu fac legatura intre casele moarte si cerul disparut.
  Dupa-amiaza impodobeste dealurile cu un colier de saniute, iar o larma alcatuita din glasuri tinere de copii raasuna frumos dintre dealurile impunatoare. Craiasa Zapezii a imbatranit campiile, muntii si tot peisajul tarii.
  Seara se lasa iar singura raza de soare care doar lumina se piteste dupa dealuri. Aparitia stelelor si a lunii, zgorneste copii in case. Roiurile de fluturi albi, formeaza rame unice pentru ferestrele aburite. Pe aceleasi ferestre, nasucurile copiilor se lipesc, iar privirile lor sunt ca niste agenti agili care il cauta pa Mos Craciun.
  Iarna, specialista in dulciuri, bucura privirile micilor pofticiosi cu nori de frisca, fulgi de martipan, case presarate cu zahar vanilat si dulciurile mosului de sub  brad care sunt impletite intr-un peisaj delicios.
   Noaptea a venit iar satul doarme. Doar oamenii de zapada imbatati de mirosul de cozonaci lupta afara cu Gerul si Ninsoarea. P.S.: Scuze daca mai gasesti greseli de scriere m-am grabit. Sper ca ti-am fost de ajutor! Spor la treaba! :)
3 5 3
2014-03-18T15:33:19+02:00
Iarna este anotimpul cu cele mai multe obiceiuri si cu cele mai frumoase momente petrecute alaturi de familie si de prieteni,care ne aduce in suflet un sentiment minunat de bucurie.Pamantul este invelit de o mantie argintie, geamurile sunt acoperite cu flori de gheata , pomii incarcati cu  zapada catifelata arata de parca ar fi rupti din povesti , iar copiii zglobii zburda veseli cu saniile pe ulitele satului.Datorita gerului aspru natura parca-i moarta . Doar fumul de pe hornurile caselor si tipetele copiilor arata ca mai e viata.In intunericul noptii,doar luna cristalina si stelele ne mai aduc putina lumina ,se putem admira inmarmuriti cum fulgii mici si firavi,ca niste ingeri albi , se cern  usor pe pamant, creand pe cer un adevarat spectacol.  Iarna este minunata, plina de bucurii,de tristete , melancolie si mai ales de o frumusete nemaipomenita.

Va rog intrati pe contul georgi139 pentru a ma ajuta la o compunere.