Buna .Cainele si pisica-poveste populara. Ma ajuta cineva cu un rezumat? Cândva câinele şi pisica trăiau ca fraţii. Iar acumcâinele n-o poate suferi pe pisică, o urmăreşte la tot pasul, latră la ea şi încearcă s-o încolţească. De ce ?Odată stăpânul chemă câinele şi pisica şi le zise:

-


Fiţi cu ochii în patru! Păziţi-mi averea , căcivedeţi şi singuri că s-au înmulţit tâlharii, iar şoarecii au umplut toate pivniţele.


-


O s-o păzim noi, nu te teme, a mieunat pisica,dar ce vom avea din asta?


-


O să vă hrănesc, răspunse stăpânul .


-


Cu ce? Întrebă câinele nerăbdător.


-


Dimineaţa cu carne fiartă, iar seara cu carne prăjită.


-


Minunat ! miorlăi pisica, lingându-se pe bot. Însă, oricum, vrem să avem la mână o hârtie.


-


Bine, se învoi stăpânul şi întocmi hârtia, în care scria negru pe alb că cei doi vor păzi averea snului iar el îi va hrăni cum le-a fost înţelegerea . Apoi semnă hârtia şi i-o dădu pisicii. Ea o luă în dinţi şi porni spre pivniţă.


-


Încotro?o întrebă câinele.


-


Vreau să ascund hârtia în pivniţă. Ştiu eu un loctăinuit după sacii cei plini cu grăun


ț


e. N-o mai gaseste nimeni acolo. Insa in aceeasi noapte au gasit-o soarecii si au facut-o ferferita........

1

Răspunsuri

2014-03-18T13:24:08+02:00
"Erau odata doi prieteni buni:caine si pisica infaptuiti de Dumnezeu in acelasi timp. Ei erau foarte apropriati pana intr-o zi cand cainele a primit de la D-zeu o hartie mica si i-a poruncit sa nu o "citeasca" decat cand este infaptuita ultima vietete, iar el a ascuns-o precum un os, pisica auzind zvonul cum ca el era "primul ales" a dezgropat hartia si a "citit-o". In ea erau scrise urmatoarele" Tu vei fi loial si prietenul cel mai de incredere a fiintelor umane ce vor avea sa se nasca. Profetia se va implini dupa ce ai terminat de citit tot pasajul, dar de nu-l vei citi ea nu se va implini decat dupa ce portile Raiului se vor deschide a 2-a oara" Pisica ascunsese biletul intr-un loc stiut numai de ea iar in prezent, desi profetia s-a implinit cainele vrea macar sa afle motivul adevarat pentru rivalitatea dintre ei, insa ea crezand ca vrea sa se razbune, se fereste de el fungind tot mai departe" 
SFARSIT
30 4 30