Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-03-17T20:59:15+02:00
Spatiu cu umiditate scazuta , racoros
2014-03-17T21:04:28+02:00
Aşezaţi o folie de plastic peste răsadniţă     După ce aţi împrăştiat seminţele pe pământul în care vreţi să obţineţi plăntuţele, tasaţi-le uşor. Seminţele mici şi cele care au nevoie de lumină directă pentru a germina nu trebuie acoperite cu pământ, dar trebuie să intre în contact cu suprafaţa umedă a solului.
Evitaţi umezeala excesivă şi proasta circulaţie a aerului. Nu udaţi direct seminţele germinate.
Acoperiţi vasele, pentru a păstra constant nivelul de umiditate. Întrucât seminţele sunt foarte sensibile la situaţiile extreme - udarea din abundenţă sau lipsa apei - aşezaţi o folie de plastic peste răsadniţă. Veţi menţine în acest fel gradul de umiditate. Verificaţi vasul cu seminţe zilnic. Dacă observaţi că este timpul să udaţi, plasaţi vasul într-un bazin (sau o tavă mai mare de ghiveci) cu apă călduţă şi lăsaţi pământul să absoarbă câtă apă are nevoie. Dacă observaţi că suprafaţa pământului este uscată, înlăturaţi folia de plastic şi stropiţi cu apă.
Ţineţi seminţele la cald!     Imediat ce seminţele au germinat, folia trebuie înlăturată total.
Pentru a încuraja germinarea, ţineţi seminţele la cald. Pentru asta le puteţi plasa lângă o sursă de căldură sau într-o cameră bine încălzită. Rotiţi permanent vasele în care aveţi seminţele, pentru ca acestea să aibă lumină permanentă. Pentru a nu avea surpriza neplăcută de a fi foarte sensibile şi de a se ofili în momentul în care le veţi scoate afară, obişnuiţi-le cu lumina directă a soarelui. Pentru asta, înainte de a le scoate afară, cel mai bine ar fi ca, timp de trei zile, să le aşezaţi în bătaia directă a soarelui dimineaţa. Mai apoi măriţi perioada de expunere, până când devin destul de viguroase pentru a fi transplantate.

6 4 6