Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-03-17T19:43:19+02:00
Pai, tot ce trebuie sa facem este sa descompunem toate expresiile(eventual x patrat se simplifca si va ramane o ecuatie de gradul I dupa cum vom vedea).                                   (x-3)(x+4) - 2 (3x -2) = (x^2 + 4x - 3x - 12) - *6x - 4) = x^2 + x - 12 - 6x + 4 =                  =   x^2 - 5x - 8 .                                                                                                          Deci, avem x^2 - 5x - 8 = x^2 - 2 * 4x + 16 => x^2 - 5x -8 = x^2 - 8x + 16                           Se simplifica x^2 si avem  -5x - 8 = -8x + 16 => -5x + 8x = 16 + 8 => 3x = 24 =>         => x = 8. Daca ai vreo nelamurire sa imi spui.                        
Mulțumesc foarte mult! Dacă nu voi înțelege vă voi întreba!
Cu placere! :)
Mă vei putea ajuta la următoarea intrebare pe care o voi publica?
Pai, se rezolva asemanator. Desfaci parantezele, se anuleaza patratele si ajungi la o ecuatie de gradul I.
ok