Răspunsuri

2014-03-17T17:10:41+02:00
Pentru acest eseu it pot da urmatoarele puncte de referinta care te vor ajuta in alcatuirea lui,deoarece este un eseu destul de amplu in care trebuie sa introduci atat deosebiri cat si asemanari intre cele doua texte. si am am avut aceasta paralela si am facut un eseu de 4 pagini si jumatate(A4) deci mi-ar fi greu sa-ti scriu atat. 
in alcatuirea aseului vei avea in vedere urmatoarele:
- titlul eseului trebuie sa fie sugestiv(exemplu. "Ipostaze ale iubirii si ale naturii in lirica eminesciana")
- vei incepe prin incadrarea fiecarei poezii in parte intr-un curent literar: "Poezia apare in 1873 in revistaConvorbiri literare, reprezinta etapa de tinerete a liricii eminesciene sianticipeaza temele mari ale poeziei sale si poemul Luceafarul.Este si un text reprezentativ pt romantism ,dezvoltand un motiv literar ce se regaseste in romantismul german si italian la Novalis si Leopardi, semnificandaspiratia catre idealul de iubire pura.Viziunea despre lumeeste specifica romantismului prin contradictia dintre geniu si iubire, corelarea intre iubiresi natura, ipostaza iubirii paradisiace " (sursa scribd.com) depre "Pe langa plopii fara sot" poti cauta aceasi lucru tot pe scribd.
- vei continua cu prezenatrea temei si a motivelor literare
- prezentarea semnificatiei titlului fiecarei poezii
- mentionarea tipului de lirism
- structura poeziei
 - comentarea ideii poetice(secvente poetice,elemente de prozodie,figuri de stil,imagini artistice)
- concluzia: In concluzie dupa cele afirmate mai sus se poate spune ca intre cele doua texte sunt atat asemanari cat si deosebiri,ele fiind unele dintre cele mai reprezentative creatii eminesciene. Ele reprezinta cele doua ipostaze ale iubirii si naturii tipice pentru creatia eminesciana de dragoste.


P.S: Imi cer scuze in cazul in care am avut unele greseli de ortografie,punctuatie sau am "papat" unele litere. sper sa-ti fie de ajutor!

3 5 3