Răspunsuri

2014-03-16T20:00:57+02:00
Folosim metoda mersului invers
x suma
1/4 din x-cartea
rest-r1=3/4 din suma
2/3 din r1- dictionar
r2=9 lei=1/3 din r1
Dupa ce a cheltuit 2/3 din rest i-au ramas 9 lei ⇒ 9 =1/3 din r1⇒ r1 =27 lei
r1=3/4 din x ⇒ x=27*4/3=36 lei a avut
verificare 36/4=9 lei cartea
               rest =27
               2*27/3=18 lei dictionarul
               27lei -18lei =9 lei
2014-03-16T20:02:05+02:00
A = lei avuti
a________ _____________ __________ ___________
i_________ 
           rest_____________ __________ ____________
                ii_____________ __________
                                                          iii___9_________ 
ii=9*2=18    rest=9*3=27     i=9     9+18+9=36(lei)
raspuns : 36 lei , 9lei ,18 lei
1 4 1