Răspunsuri

2014-03-16T19:54:46+02:00
Albinele.Albinele vorbesc între ele.Noi spunem că ele comunică,pentru că noi suntem oameni și credem că numai noi putem vorbi.Dar cum vorbesc albinele? Prin aripi. Aripile transmit un soi de vibrație în timp ce albina execută anumite mișcări,traducând cu limbajul corpului respectiva vibrație.
Să spunem că albina zărește un câmp cu flori.Începe imediat să-și miște abdomenul într-un fel de opt.Foarte mulți zâmbesc citind asta,știu. Verticala în jurul căreia își ondulează ea corpul va indica direcția câmpului cu flori. Tot prin acest dans ea va fi capabilă să comunice și distanța la care se află respectiva sursă de hrană și face asta pentru că emite unele sunete particulare (adică vor fi înțelese doar de suratele ei),cu o frecvență de 250 de vibrații/s.
Aceste sunete sunt produse cu aripile.Dar odată emise ele trebuie să fie și recepționate. Albina aude cu antenele și cu picioarele.Omul scrie uneori cu picioarele și nu se mai miră nimeni. În fapt acesta nu este un auz propriu-zis ci mai degrabă o percepere a vibrațiilor. Și gândiți-vă că, deseori, vibrațiile se transmit prin pereții de ceară ai stupului !
Să vibrăm și noi mai des,mai profund,mai natural.