Răspunsuri

2014-03-16T20:04:29+02:00
Hey eu sunt a opta.
 \left \{ {{3x-2y=-1} \atop {x+y=3}} \right.
Luăm separat cele două ecuaţii:
3x-2y=-1
x+y=3⇒y=3-x Înlocuimîn prima:
3x-2(3-x)=-1
3x-6+2x=-1
3x+2x=-1+6
5x=5
x= \frac{5}{5}
x=1⇒y=3-1=2
Acelaşi lucru se face şi la sistem numai că trebuie să pui acoladă şi semnul echivalent (⇔) între ele.
 \left \{ {5x+3y=18} \atop {2x-3y=3}} \right.   Luăm separat:
5x+3y=18
2x-3y=3    Ce am folosit mai sus se numeşte tehnica substituţiei este atunci când scoţi o necunoscută dintr-una din ecuaţii şi apoi o introduci în cealaltă.
Acum vom folosi tehnica reducerii este atunci când ai în prima ecuaţie un număr pozitiv sau negativ iar în a doua ecuaţie a sistemului ai acelaşi număr numai cu semn diferit. În acest caz este mai la îndemână să aplicăm tehnica reducerii. +3y şi -3y se reduc rămânănd:
5x+2x=18+3
7x=21
x= \frac{21}{7}
x=3  Înlocuim într-una din ecuaţii şi aflăm y-ul:
5 ori 3+3y=18
15+3y=18
3y=18-15
3y=3
y= \frac{3}{3}
y=1
Sper că te-am ajutat! :)